Uniunea Europeana

Infrastructure Level TDD - IL

TDD-Componenta OS3: „eLearning Services Framework”

OS3: „eLearningServicesFramework” - modul independent de „live-teaching” pentru mediu virtual de invatare

 10

     In cadrul proiectului TDD, componenta „eLearningServicesFramework” a fost creat un modul de e-learning independent de tip „live-teaching” care sa fie disponibil on-line și accesibil de pe orice sistem de operare din locații geografice diferite.

     Modulul a fost dezvoltat ca un sistem de tip videoconferința „powerd by OpenMeetings”, independent, pentru a oferi un mediu virtual de învățare („live-teaching”) care să fie disponibil online și accesibil din locații geografice diferite. Prin acest modul sistemul TDD, va încerca să ofere o oportunitate elevilor interesați din diferite locații să aibă acces la un sistem de învățare online de calitate. Cursurile se vor putea desfășura live prin intermediul internetului și vor putea fi urmărite de către elevi pe mai multe tipuri de dispozitive PC/MAC tablete sau telefoane mobile. Lecțiile vor fi interactive în sensul că participanții la un curs vor putea să vadă și să audă vorbitorul, să vorbească live cu alți participanți și cu profesorul.

4
      Elevii pot interveni pe parcursul prezentării folosind emoticoane pentru a atrage atenția și li se pot atribui roluri pentru a oferi prezentări la fel ca în sălile de clasă fizică și chiar pentru a răspunde la sondajele rapide stabilite de către profesor în timpul unei conferințe online.
      În cadrul acestei documentații se va prezenta modul de instalare și administrare a modulului, „live-teaching”, powerd by OpenMeetings, care va răspunde următoarelor cerințe:
Instalarea unui sistem virtual de tip videoconferințe bazat pe Apache OpenMeetings;
Configurarea unui server „live-teaching” de tip conferințe web, pe serverul virtual dedicat Ubuntu.
Sistemul se testează, pentru a se asigura că totul funcționează conform așteptărilor.

5